Aspergediner Rotaract voor Kotex

Woensdag 20 mei hield Rotaract Texel haar eerste goede doelen diner op de golfbaan de Texelse. Met als hoofdproduct het “witte goud” van Bert Keijser en vele andere Texelse producten werd er een 5-gangen diner opgediend met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor Kinderboederij Kotex.

De betreffende avond was de keuken in handen van Chef kok Bas Vogel van Hotel ’t Anker van Texel en namen de leden van Rotaract Texel de uitvoerende taken in de keuken en bediening voor hun rekening. Dit allemaal om geld in te zamelen voor Kinderboederij Kotex, zodat deze kunnen worden voorzien van zoveel mogelijk materialen en andere benodigdheden die zij op het moment hard nodig hebben.

Buiten de asperges van Bert en Meina Keijser, werd er o.a. gebruikt gemaakt van verschillende kazen van Wezenspyk, zilt aardappeltjes van Marc van Rijsselberghe, Lamsham van Slagerij Goënga, biefstuk van Vakslagerij Haker en Moorman en garnalen van TX65. De laatste gang die geserveerd werd was ijs van IJsboederij labora, die speciaal voor het diner Slagroomijs met cranberries gedraaid had. Om het geheel nog wat smakelijker te maken stelde de Texelse Chocolaterie een hoeveelheid witte chocolade beschikbaar.

Het diner was een succes en bracht de groep jonge Texelaars een hoop enthousiaste gasten, tevens een groot compliment naar Rotaract Texel. En een positieve indruk dat ze op de goede weg zijn bij het helpen van anderen. De betreffende avond werd ook direct een nieuw project aangekondigd, namelijk een officieel Monopoly spel van Texel. Het spel is nog in ontwikkeling, maar de licentie is ondertussen toegekend en de groep gaat de komende periode hard op zoek naar investeerders en particulieren die Monopoly Texel willen afnemen als cadeau, relatiegeschenk, kerstcadeau etc. Met uiteraard als doel het ophalen van geld, zodat zij hiermee weer andere kunnen helpen die het hard nodig hebben.