Geld Rotaract om kinderen te laten sporten

Rotaract Texel heeft donderdagavond €2800,- opgehaald met een wilddiner dat bij vakantiepark De Krim in De Cocksdorp werd gehouden.

Het geld komt ten goede aan kinderen uit gezinnen op Texel die onder de minimumgrens leven. Met behulp van het geld kunnen de kinderen lid worden van een sportclub en ook materialen kopen om te sporten.

Bedoeling is dat er een jeugdsportfonds in het leven wordt geroepen waar de €2800,- in wordt ondergebracht. Het Jeugdsportfonds (een landelijke organisatie) gaat daarvoor in gesprek met de gemeente.

“Het rijk draagt 40 procent bij in een jeugdsportfonds”, vertelt Martijn van der Linde van de Rotaract, ‘dus op die manier kunnen we de €2800,- ook nog eens veertig procent meer waard laten worden.” De Rabobank Foundation steunt eveneens de jeugdsportfondsen.

Het wilddiner kende zestig gasten en was daarmee uitverkocht. Leden van de serviceclub bereidden de maaltijd (met behulp van kok Bas Vogel) en serveerden de maaltijden uit. Er kwam onder meer gans en haas van het eiland op tafel, evenals wild van de overkant. Diverse Texelaars en Texelse organisaties hadden de producten gesponsord.

rotaract-wilddiner