Rotaract Texel woont vergadering Rotaract Nederland bij d.m.v. Skype

Op 13 februari vond het Voorzittersoverleg plaats. Vrijwel alle voorzitters van de Rotaract clubs in het land waren vertegenwoordigd.

Ook onze voorzitter Floor Daemen woonde samen met Patrick de Graaf de vergadering bij. Omdat het vanaf Texel niet altijd te realiseren is om overal fysiek aanwezig te zijn, werd gebruik gemaakt van een Skype verbinding!

Rotoract Nederland: “Er zijn mooie ideeën uitgewisseld om Rotaract nog succesvoller te maken nu en in de toekomst”.

vergadering skype

Geld Rotaract om kinderen te laten sporten

Rotaract Texel heeft donderdagavond €2800,- opgehaald met een wilddiner dat bij vakantiepark De Krim in De Cocksdorp werd gehouden.

Het geld komt ten goede aan kinderen uit gezinnen op Texel die onder de minimumgrens leven. Met behulp van het geld kunnen de kinderen lid worden van een sportclub en ook materialen kopen om te sporten.

Bedoeling is dat er een jeugdsportfonds in het leven wordt geroepen waar de €2800,- in wordt ondergebracht. Het Jeugdsportfonds (een landelijke organisatie) gaat daarvoor in gesprek met de gemeente.

“Het rijk draagt 40 procent bij in een jeugdsportfonds”, vertelt Martijn van der Linde van de Rotaract, ‘dus op die manier kunnen we de €2800,- ook nog eens veertig procent meer waard laten worden.” De Rabobank Foundation steunt eveneens de jeugdsportfondsen.

Het wilddiner kende zestig gasten en was daarmee uitverkocht. Leden van de serviceclub bereidden de maaltijd (met behulp van kok Bas Vogel) en serveerden de maaltijden uit. Er kwam onder meer gans en haas van het eiland op tafel, evenals wild van de overkant. Diverse Texelaars en Texelse organisaties hadden de producten gesponsord.

rotaract-wilddiner

Rotoract Texel heeft een nieuw bestuur

Vanavond hebben wij een productieve vergadering gehad. Vandaag mochten onze leden een nieuw bestuur kiezen.

Patrick de Graaf heeft na 1 jaar zijn functie als voorzitter over mogen dragen aan Floor Daemen na de verkiezing.

Samantha Kooger is gekozen als secretaris en Melvin Kikkert is herkozen en blijft onze penningmeester.

Ook via deze weg willen wij Patrick enorm bedanken voor zijn werkzaamheden binnen onze club en zijn wij blij dat hij deel uit blijft maken van Rotaract Texel.

Daarnaast hebben we vanavond mogen genieten van een heerlijke taart gemaakt door Zorgboerderij Novalishoeve. Deze taart kregen wij als bedankje voor de ijsfiets die zij van ons gesponsord hebben gekregen.

patrick-floor-voorzitter

Ouderen verzorgingstehuis in de watten gelegd door Rotoract Texel

Wat een mooie en bijzonder dag was het vandaag!

Met de opbrengst van ons aspergediner hebben we vandaag de ouderen van verzorgingshuis De Gollards in de watten mogen leggen.

Een heerlijke, zonnige en dankbare dag. Gestart bij het museum Kaap Skil in Oudeschild, daarna heerlijk genoten van een visje met patat van Vispaleis Rokerij Van der Star. ’s Middags met de bus richting De Krim en daar samen gekeken naar de film Texel in beweging onder het genot van koffie/thee met gebak en een drankje met een bitterbal toe. 

Moe maar voldaan weer terug naar De Gollards met TBO Texel. Wat waren de ouderen dankbaar en wat hebben zij en wij genoten!

Iedereen bedankt voor de gastvrijheid en jullie hulp om deze dag mogelijk te maken!

verzorgingstehuis2 verzorgingstehuis-3

Aspergediner een groot succes!

Op 8 juni organiseerden wij weer een asperge diner vol met Texelse Producten. Er was plaats voor 50 personen die 5 gangen kregen voorgeschoteld. Ook dit jaar was het weer een groot succes, mede dankzij al onze sponsoren. Die willen wij hartelijk danken!

Texelse Asperges Texelse IJsboerderij Labora Texelse lavendel De Krim Texel Vispaleis van der Star Hotel het Anker van Texel Wijnhuis en Likeurmakerij Oosterend Viswinkel De Texelse Visspecialist Plus Supermarkt De Cocksdorp Artisjokkentexel De Texelse Chocolaterie De Wezenspijk Kaasboerderij De Vakslager Peter Haker Spar supermarkt en slagerij Goënga MarcFoods Erik Mus en Landbouwbedrijf De Prins

Allen hartelijk bedankt!

aspergediner

Rotoract Texel organiseert collecte Nationaal Fonds Kinderhulp

Rotaract Texel organiseert dit jaar voor het eerst de collecte voor Nationaal Fonds Kinderhulp. De leden van onze club lopen samen met een groot aantal Texelse vrijwilligers 3 weken lang over heel Texel met de collectebussen. Fijn en mooi dat wij op deze manier een bijdrage kunnen en mogen leveren aan Texelse kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Alvast allen bedankt voor uw donaties!

kinderhulp kinderhulp2

Het echte Texelse Monopoly spel

Altijd al eens eigenaar willen zijn van de veerboot, de vuurtoren, een hotel of het vliegveld van Texel?

Met trots kan Rotaract Texel bekend maken dat het ons is gelukt om de goedkeuring van merkeigenaar Hasbro Inc. en licentiehouder Identity Games International te krijgen voor het uitbrengen van een speciale Texel-editie van het spel Monopoly.

Met Monopoly Texel krijgt u de kans om een magnaat op het eiland te worden. Koop nu dit oer-Hollandse familiespel in de Texel editie!

Het spel wordt exclusief en in een eenmalige versie geproduceerdDe gehele opbrengst van Monopoly Texel gaat naar maatschappelijke projecten op het eiland! Het spel is een gaaf collectorsitem én een donatie aan het goede doel!

Monopoly Texel is hét spel voor de echte Texel-liefhebber. Dit tijdloze spel is ideaal om aan uw werknemers, gasten, vrienden of familie te geven. Maar.. dit spel mag ook niet in uw eigen kast ontbreken!

Wees er snel bij, want het spel wordt eenmalig in beperkte oplage uitgeleverd.

Grijp uw kans en koop ‘m nu: klik hier voor de website