Rotaract Texel serveert uit voor lokaal goed doel

Advertentie-TDW-Rotaract-nieuwRotaract Texel zet zich in voor groepen mensen, kinderen en verenigingen, binnen de lokale samenleving die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Inzet van dit jaar; Een Goede doelen Diner met als Echt Texels Produkt de eerste steek asperges van aspergeteler Bert Keijser.

Dit aspergeseizoen is de eer aan Rotaract Texel om de eerste steek asperges te verkopen. Door middel van een Goede doelen Diner wordt er geld ingezameld voor Kinderboerderij Kotex in Den Burg, die op dit moment wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De schenking zal door de enthousiaste groep, jonge texelaars, zelf bij elkaar moeten worden verdient. Voorzitter Roland Schippers: “samen met de groep kwamen we op het idee om Bert Keijser te benaderen voor de eerste steek asperges en hem te vragen of hij die aan ons wilde schenken. Hij reageerde hier zeer positief op en zo werd er besloten dat wij als Rotaracters, samen met een kok en andere lokale leveranciers, een mooi diner gaan voorbereiden. Deze zal ook door de groep zelf worden uitgeserveerd aan de gasten.” De gedachtegang van de groep is “Voor wat hoort wat”.

De Kotex in Den Burg was erg blij te horen dat Rotaract Texel aan hun gedacht heeft en geeft aan het fantastisch te vinden dat, naast de huidige 65 donateurs, er een groep is die zich voor hen wil inzetten.

De precieze datum van het diner ligt nog niet vast, voornamelijk vanwege het feit dat er nog geen duidelijkheid is over wanneer de eerste asperges gestoken zullen worden. De verwachting is eind april begin mei.

Comments

  1. says

    Wij zijn heel blij met dit initiatief!

    Kotex heeft in de afgelopen tijd veel steunbetuigingen gehad van Texelaars, waaronder deze actie van Rotaract Texel. We zijn blij dat zoveel Texelaars de kinderboerderij een warm hart toedragen.

    Mede door deze steun van Rotaract Texel hebben wij er veel vertrouwen in dat wij kinderboerderij Kotex in stand kunnen houden als voorziening voor de Texelse kinderen.

    Rotaract Texel: Veel succes met de voorbereidingen van het diner!