Rotary Texel wil jongerenafdeling oprichten

Rotary Texel zoekt leden voor een op te richten Rotaract-club.
Iedereen tussen de 18 en 35 jaar die affiniteit heeft met de Rotary is dinsdag vanaf 20.30 uur van harte welkom in Hotel Texel.
Tijdens deze bijeenkomst wordt alles over de nieuwe Rotaract-club uitgelegd en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Rotaract werd in 1968 opgericht door Rotary International en is de jongerenafdeling van deze internationale organisatie.

De club staat open voor sociaal betrokken jongeren, ondernemers of studenten.

De club richt zich op ambitieuze enthousiastelingen met ’n internationale blik die zich actief willen inzetten voor de maatschappij. Op dit moment zijn er meer dan 7.500 Rotaract clubs in 156 verschillende landen actief, met in totaal meer dan 176.000 leden.

Initiatiefnemer van de start van een Rotaract-club op Texel is Arnold Langeveld.

“De jeugd heeft de toekomst; dat is dit jaar het thema van de Rotary op Texel”, laat de voorzitter van de Texelse Rotary weten. “De jongeren van nu zijn ontzettend belangrijk voor de toekomst van ons land en eiland”, aldus Langeveld.

“Mocht de oprichting een feit worden, dan zal de Rotary de nieuwe club begeleiden in ’t oprichten en verder professionaliseren.”
Het is de bedoeling dat de leden van Rotaract regelmatig bij elkaar zullen komen.  “Rotaract wordt ook wel de kweekvijver voor de Rotary genoemd”, aldus Langeveld.

“We hopen op deze manier uiteindelijk ook nieuwe mensen uit te kunnen nodigen voor een lidmaatschap van onze Rotaryclub.”
De Rotaract zal ook activiteiten gaan organiseren. Het grootste deel van de opbrengsten hiervan gaat naar sociale doelen.