Wie zijn wij?

Rotaract Texel is een jonge club met mensen, die zich sociaal-maatschappelijk inzetten op Waddeneiland Texel. Rotaract Texel bestaat uit het bestuur en haar leden.

Ons bestuur

VoorzitterPenningmeesterSamantha

Floor Daemen
Voorzitter

Melvin Kikkert
Penningmeester
Samantha Kooger
Secretaris

De Leden

Merel van der Linde

Mijn naam is Merel van der Linde. Geboren en getogen op Texel. Na de Pabo in Amsterdam met succes te hebben afgerond ben ik op Texel gaan werken op een basisschool. Na dit een jaar te hebben gedaan ben ik samen met mijn man voor een jaar naar Aruba verhuisd, waar ik les gaf op een Arubaanse basisschool. Bij terugkomst kon ik aan het werk op de middelbare school op Texel waar ik Nederlands gaf. Na twee jaar middelbare school werd ik weer gevraagd voor het basisonderwijs en werkte ik in groep 7/8 op de basisschool in Oudeschild.

Na 10 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, heb ik een carrière switch gemaakt. Ik werk nu in ons familiebedrijf van der Linde in de Cocksdorp waar ik het ontzettend naar mijn zin heb en heel erg afwisselend werk doe. Ik woon ook in dit prachtige dorp helemaal in het noorden van Texel samen met mijn man en 2 kindjes.

Wandelen, paardrijden op het mooie Texelse strand, gezellig eten met vrienden en leuke dingen ondernemen met gezin of familie doe ik graag in mijn vrije tijd.
.

Laura Westerlaken

Mijn naam is Laura Westerlaken. Ik ben op Texel geboren op 5 augustus 1995, en ben nu dus 19 jaar oud. Ik woon mijn hele leven al op Texel, en moet er niet aan denken om van het eiland weg te gaan! Ik heb een opleiding voor Onderwijsassistente gedaan, maar ben hierna een totaal andere richting op gegaan. Ik heb in februari 2014 een winkel geopend: Boerderijwinkel Texel. Een winkel met zoveel mogelijk Echt Texelse Producten! Leuk voor toerist en Texelaar. (www.facebook.nl/boerderijwinkeltexe). Hiernaast stop ik veel van mijn vrije tijd in mijn favoriete sport: Paardrijden.

Ik ben bij de Rotaract Texel gekomen omdat zij zich inzet voor de maatschappij op o.a. Texel. Door bij de Rotaract te gaan kan ik ook mijn steentje bijdragen en mij inzetten voor onze maatschappij. Er is niets mooier dan mensen gelukkig maken met dingen die jij met de Rotaract hebt geregeld, gedaan of gegeven.

Floor Daemen

Mijn naam is Floor Daemen. Voorzitter van Rotaract Texel.

Ik ben 32 jaar oud en geboren in Limburg. Ik woon sinds tien jaar samen met mijn man en dochter op dit prachtige eiland Texel.

Ik ben hier terecht gekomen via een vakantiebaantje op vakantiepark De Krim na mijn afstuderen aan de Pabo. Na een zomer van hard werken besloot ik om nog een jaartje op het eiland te blijven. Al snel kreeg ik een baan op een basisschool als lerares. Na één jaar van vervangen kreeg ik een vaste aanstelling bij basisschool De Fontein in Den Burg waar ik tot op heden werkzaam ben in groep 8. Ik voel mij helemaal thuis op het eiland.

Sinds 2016 ben ik voorzitter van deze fantastisch club. Hier ben ik erg trots op. Naast het feit dat wij ons maatschappelijk inzetten voor de bewoners van ons eiland zijn wij ook nog eens een gezellige club die veel lol beleven met elkaar. Het geeft mij veel voldoening om zo belangeloos bezig te zijn voor ons mede(eiland)bewoners.

In mijn vrije tijd houd ik erg van koken, wandelen, sporten, leuke dingen ondernemen met mijn gezin, winkelen en van gezellige uitjes met mijn vrienden.

Melvin Kikkert

Melvin Kikkert, geboren en getogen op Texel. Na de accountancy opleiding in Leeuwarden met succes te hebben afgerond, heb ik drie jaar gewerkt bij PricewaterhouseCoopers in Alkmaar. Op dit moment ben ik mede-eigenaar van accountants- en advieskantoor NBC Eelman & Partners.

Ik ben vader van een zoon en een dochter. In mijn vrije tijd speel ik graag golf, tennis en zaalvoetbal.

Lyanne Hooijschuur

Na vanaf mijn 16e t/m mijn 25ste vanwege studie en werk weg te zijn geweest van het eiland, ben ik in 2012 teruggekomen, om samen met mijn vader verder te gaan in onze PLUS supermarkt in De Cocksdorp. Ik heb geen opleiding gevolgd in de detailhandel, maar wel een opleiding AD event marketing communicatie afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Met hierbij de gedachten dat dit tegenwoordig net zo hard nodig is, samen met een meer dan gezonde dosis werklust, om het ondernemerschap uit te voeren. In de vrije tijd wordt het paard opgezadeld voor een rondje door bos, duinen en strand of komt het tennisracket uit de kast voor een potje tennis op de banen van Heri Hodi in De Cocksdorp.

Martijn-van-de-Linde

Martijn van der Linde

Mijn naam is Martijn van der Linde, geboren en getogen Texelaar. In 1990 het levenslicht gezien in De Cocksdorp en daar tot en met mijn middelbareschooltijd altijd gewoond. Vervolgens gestudeerd en gewoond in Leeuwarden en sinds 2014 weer op Texel woonachtig. Ik woon samen met mijn prachtige vriendin in het pitoreske Cocskdorp en wij gaan daar nooit meer weg.

Ik heb bank en verzekeringswezen gestudeerd en ben sinds enkele jaren werkzaam voor de Rabobank. Eerst op kantoor Den Helder en daarna bij de Rabobank in Hoorn. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport. Zo ben ik regelmatig actief als voetballer, tenniser of als golfer op het Eiland. Naast mijn werk voor de Rabobank werk ik ook met veel plezier mee in ons fietsenverhuurbedrijf, een mooie afwisseling.

Ik vind het belangrijk om iets te doen voor de medemens en maatschappij. Toen ik gevraagd werd voor Rotaract Texel heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Jongeren die zich belangeloos inzetten voor prachtige initiatieven voor Texel en Tesselaar. Het is prachtig om te zien hoe deze initiatieven breed worden opgepakt en gedragen. Je samen inzetten voor een mooier Texel!

Eva van der Linde – Kikkert

Eva van der Linde - Kikkert, geboren en getogen op Texel. Na de accountancy opleiding in Leeuwarden met succes te hebben afgerond, ben ik nu werkzaam bij het familiebedrijf 'Van der Linde Texel'. Hier ben ik verantwoordelijk voor de administratie en het paardenbedrijf.
Van mijn hobby paardrijden heb ik mijn werk kunnen maken en ben grandprix amazone.

Ik ben moeder van een zoon en een dochter.

Nelleke Saal

Ik ben Nelleke Saal en geboren en getogen op Texel.

Na mijn studie voor schoonheidsspecialiste in Haarlem ben ik op mijn 20e in Grand Hotel Opduin gaan werken als Manager van de beautysalon.
Samen met mijn vriend en 2 dochters wonen we op het eiland waar we ons thuis voelen.

In mijn vrije tijd ga ik graag te sporten of breng ik zoveel mogelijk tijd door samen met ons gezin. Lekker naar het strand of het bos, spelen met de meiden. Gezellig uit eten of wat drinken met vrienden maakt mij ook erg gelukkig!!

Else-Mieke-de-Lucht

Elsemieke de Lugt

Mijn naam is Elsemieke de Lugt.
Ik ben geboren en getogen op Texel. (1993)

Na mijn middelbare school heb ik de kappersopleiding gevolgd op het ROC in Den Helder, en ben nu 10 jaar werkzaam in de salon Peter jouw Kapper in De Koog.
Ik heb de wintermaanden van Oktober tot April 2013/2014 door gebracht op een internationale springstal in Kessel te Limburg.

In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten en doe veel leuke dingen met vriendinnen.

Ik ben bij de rotaract gekomen mee te denken aan onze maatschappij en een steentje bij te dragen.

foto

Ellen van der Linde – Bot

Mijn naam is Ellen van der Linde - Bot, ik ben geboren en getogen in Winterswijk. Na mijn middelbare school ben ik Facility Management gaan studeren in Arnhem en vervolgens heb ik in Leeuwarden mijn Bachelor Communicatie behaald. Tijdens mijn studies heb ik herhaaldelijk in het buitenland gewoond. 

Tijdens mijn studie heb ik mijn huidige man ontmoet, een echte Texelaar. We hebben na onze studies nog een jaar in Leeuwarden gewoond, en zijn toen naar het eiland verhuisd. Inmiddels zijn we getrouwd en troste ouders van een dochter. 

Sinds het eind van 2016 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen in Inbound Marketing. Een hele uitdaging, maar ik haal er veel energie uit. Het is gaaf om te ondernemen! De tijd die ik over heb, naast mijn gezin en mijn bedrijf, besteed ik graag aan mijn hobby's: paardrijden, golf en natuurlijk de Rotoract! 

Eva Nicolai

In 1991 ben ik, Eva Nicolai, geboren te Groningen. Opgroeien deed ik in Zuidhorn (Groningen) en Westerbork (Drenthe). 

Na de middelbare school heb ik in Delft een bachelor Bouwkunde en aansluitend een master Stedebouw behaald aan de Technische Universiteit. Tijdens mijn studie heb ik mooie stages mogen lopen bij KAW architecten en de afdeling Gebiedsontwikkeling van het Havenbedrijf Rotterdam. In het laatste jaar van mijn studie ontmoette ik de liefde van mijn leven, op Texel! Vrij snel na mijn studie ben ik daarom naar Texel verhuisd voor de liefde en inmiddels ben ik trotse moeder van een zoon.

Op dit prachtige eiland heb ik het enorm naar mijn zin. Ik geniet van alles wat het eiland te bieden heeft. In mijn vrije tijd ga ik graag een rondje rennen over de hoge berg of uitwaaien op het strand. Deze luxe van op een eiland wonen zou ik echt voor geen goud meer willen missen! 

Daarnaast zet ik mij graag in voor het eiland en zijn bewoners. Via de Rotaract kan dit op een hele mooie en betrokken manier.

Mark Rikkenberg

Ik ben Mark Rikkenberg, geboren in 1989 en opgegroeid op Texel. Na mijn studie en werk in Apeldoorn ben ik in 2011 weer terug gekomen op Texel.
Inmiddels ben ik mede-eigenaar van ons garagebedrijf ATTS Texel en Kampeershop Texel. Naast het werk in de garage is de Kampeershop een leuke uitdagende combinatie.

Ik woon samen met mijn vriendin en onze hond met veel plezier in ons huis in Den Burg.

Naast mijn werk kan ik erg genieten van een wandeling in de mooie natuur op Texel, dit combineer ik graag met een bezoekje aan één van de gezellige strandpaviljoens.

Ik vind het mooi dat we met een gezellige en enthousiaste groep jongeren een positieve bijdrage kunnen leveren binnen de maatschappij op Texel.

lucie

Lucie Burgman

Mijn naam Lucie Burgman. Getogen Texelaars tot mijn spijt geboren in het ziekenhuis in Den Helder. Desalniettemin voel ik mij een echter Texelaar of eigenlijk Koger. De Koog is de plek waar ik ben opgegroeid en nu samen met mijn vriend woon maar ook werk.

Ik werk op Camphill gemeenschap Het Maartenhuis. Dit is een antroposofische instelling voor mensen met een verstandelijke beperking waar ik in de woonbegeleiding 10 lieve bewoners mag ondersteunen en begeleiden bij de algemene dagelijkse levensverichtingen.

Daarnaast is mijn grote passie zwemmen in openwater. Of zoals ik het zelf noem "zwemmen in mijn achtertuin de Waddenzee" Er is niets fijners dan kilometers zwemmen in de Waddenzee, weer of geen weer! Naast zwemmen hou ik erg van hardlopen, mountainbiken en reizen.

liselotteschoo

Liselotte Schoo

Mijn naam is Liselotte Schoo. Ik ben opgegroeid op Texel en na mijn studies Small Business & Retail Management in Leeuwarden en de vakopleiding van de Fotoacademie in Amsterdam succesvol te hebben afgerond ben ik in 2012 weer terug naar Texel verhuisd. Op het eiland ben ik werkzaam als zelfstandig fotograaf en fotografeer ik de liefdevolle momenten en gebeurtenissen om mij heen. Helaas heeft niet iedereen de nodige liefde om zich heen en daarom zet ik mij graag, samen met de andere leden van de Rotaract Texel, in voor onze maatschappij. Zodat iedereen die het nodig heeft een beetje extra liefde kan ontvangen.

fenneke

Fenneke Lap

Ik ben Fenneke Lap en geboren en getogen op Texel. Samen met mijn vriend woon ik sinds een jaar in Den Burg.

Na een aantal verschillende opleidingen ( kappers, schoonheids en verzorgende) waarin in ook heb gewerkt aan de ''overkant'' en op Texel ben ik in het verzorgingstehuis de Gollards terecht gekomen. Ik werk daar parttime en heb het er prima naar mijn zin.

Samen met mijn nicht run ik sinds 2007 ons bedrijf genaamd Texelse lavendel www.texelselavendel.nl . Wat begon met iets heel kleins vanuit huis, is ondertussen uitgegroeid tot een groot kantoor met winkeltje op de boerderij van mijn ouders.

Ik ben graag buiten bezig op en om de boerderij.In mijn vrije tijd speel ik trompet, mountainbike en racefiets veel, en ook tennis en kitesurfen doe ik erg graag. Al deze sporten kun je prachtig uitvoeren op ons mooie eiland Texel, en ben dan ook erg blij dat ik hier woon!

 

Samantha

Samantha Kooger

Mijn naam is Samantha Kooger, geboren en getogen Texelaar. Na mijn opleiding tot leerkracht basisonderwijs in Alkmaar woon ik weer op Texel. Ik woon samen met mijn vriend en twee zoontjes in den Hoorn. Ik werk op de Jozefschool in groep 8. Dit doe ik met veel plezier. Daarnaast ben ik bezig met een opleiding tot Master of Education. Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen. Ook vind ik het belangrijk om iets te doen voor de samenleving. De Rotaract sluit hier goed op aan. De krachten bundelen van een diverse groep jongeren zorgt ervoor dat wij veel dingen voor elkaar krijgen. Ik maak met veel plezier deel uit van deze club!